December 8, 2023

E-urheilun maailma on täynnä mahdollisuuksia, jonka vuoksi varmaan unelmoitkin ammattitasoiseksi e-urheilijaksi tulosta. E-urheilu vaatii nopeaa ajattelua, kilpailuhenkeä, vahvoja hermoja ja vikkelää päätöksentekoa. Tässä tulee muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tavoitella unelmaasi.

Opi lepäämään

Lepo on erittäin tärkeä osa pelaamista, vaikka moni ei sitä heti osaisi ajatellakaan. Et mitenkään kykene pelaamaan keskeytyksettä vuorokauden ympäri. Pelasitpa pelejä tietokoneella tai nettikasinot, sinun tulee antaa kehollesi ja mielellesi lepohetkiä voidaksesi saavuttaa huipputuloksia peleissäsi.

  • Lepääminen auttaa mielenterveyden kanssa – jos sinulla on ahdistuneisuus- tai masennusoireita, lepääminen on erityisen tärkeää.
  • Lepääminen auttaa fyysisten terveysongelmien kanssa – jos olet kipeä tai väsynyt, on hyvä pitää taukoa pelaamisesta ja antaa kehosi palautua.
  • Taukojen pitäminen auttaa sinua kehittämään uusia taitoja – jos opettelet jotakin uutta, säännölliset tauot auttavat aivojasi sisäistämään oppimasi ennen kuin syötät päähäsi lisää uutta tietoa.
  • Taukojen pitäminen kavereiden kanssa on helpompaa, jos suunnittelette tapaamisaikataulujanne ennakkoon ja hengailette yhdessä ilman minkäänlaisia paineita pelaamisesta.

Varmista nukkuvasi hyvin

On tärkeää varmistaa, että saat riittävästi unta. Se on tietysti tärkeää terveydellesi, mutta auttaa sinua myös olemaan tehokkaampi pelatessasi. Jos pyrit tekemään e-urheilusta uraa, on sitäkin tärkeämpää nukkua hyvin, sillä et taatusti halua unenpuutteen haittaavan töitäsi tai koulunkäyntiäsi.

Vältä pelaamista yöaikaan tai ollessasi väsynyt, sillä väsyneisyys johtaa huonoon päätöksentekoon sekä heikentää suorituskykyäsi sekä pelien parissa että töissä/koulussa.

Syö oikein

Terveellinen ruokavalio on tärkeä osa ammattilaistasoista e-urheilua. Monipuolinen ruokavalio riittävällä määrällä vitamiineja ja kivennäisaineita auttaa sinua suoriutumaan hyvin, vaikka kilpailisit muita vastaan intensiivisissä otteluissa.

Vältä roskaruokaa ja varmista, että kehosi saa ruoastasi tarvitsemansa. Pyri syömään riittävästi tuoreita hedelmiä, kasviksia ja täysjyviä. Äläkä unohda vettä! Terveyttä ajatellen on hyvä juoda noin kahdeksan lasillista vettä päivässä.

Venyttele

Venyttely on tärkeä osa mitä tahansa treeniä. Olitpa sitten urheilija tai e-urheilija, venyttely ennen suorituksia ja niiden jälkeen on tärkeää. Venyttelyllä vältät loukkaantumisia ja pidät kehosi rentoutuneempana, joustavampana ja virkeämpänä.

Kuinka sitten kannattaa venytellä?

Venyttelyyn on monenlaisia harjoitteita, mutta tässä pari helppoa venytystä lihaskireyden lievittämiseen:

  • Istu lattialla yksi jalka suorana eteenpäin ja toinen jalka 90 asteen kulmassa. Nosta kädet pääsi yläpuolelle ja vedä niitä yhteen. Tämä venytys venyttää mainiosti lonkankoukistajia, jotka ovat varmasti kireitä pitkän työ- tai koulupäivän päätteeksi.

Harjoita silmän ja käden välistä koordinaatiota

Tässä pari tapaa harjoittaa silmän ja käden välistä koordinaatiota:

  • Hiirellä ja näppäimistöllä voit pelata esimerkiksi Counter-Strikeä tai Quakea, jotka vaativat nopeita refleksejä ja tarkkuutta. Tällaisten pelien avulla voit kehittää refleksejäsi ja hienomotoriikkaasi, jotka ovat molemmat tärkeitä e-urheilijoille.
  • Voit harjoitella peliohjaimella, kuinka liikkua ruudulla reaaliajassa. Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat ammattitasoiseksi e-urheilijaksi sellaisten pelien kuten Halon, Call of Dutyn tai Battlefield 1:n parissa, sillä niissä käytetään ohjainta näppäimistön sijaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *